به طنین باران؛ علیرضا نوین در گفتوگو با خبرنگاران، خواستار ارائه گزارش پیشرفت پروژه تغلیظ فاز سوم مس سونگون برای افزایش تولید کنسانتره به ۸۰۰ هزار تن در سال شد و تأکید کرد: مردم همچنان در انتظار تحقق وعده تولید ۴۰۰ هزار تن مس کاتد در سونگون برای جلوگیری از خامفروشی هستند.
نوین با انتقاد از روند کند توسعه در این معدن، تصریح کرد: اگر خواهان بهرهمندی واقعی شهرستان ورزقان و استان آذربایجانشرقی از این ثروت خدادادی هستیم، باید تمام فازهای توسعهای اجرا و مراحل استخراج و فرآوری در محل انجام گیرد.
به گفته وی، با بهرهبرداری از فاز سوم پروژه تغلیظ، ۹۰۰ میلیون دلار و با اجرای طرح تولید کاتد مس نیز حدود ۴ میلیارد دلار به درآمد شرکت ملی مس ایران افزوده خواهد شد. تنها با تکمیل طرحهای فعلی، حدود ۵ میلیارد دلار درآمد حاصل میشود که اگر فقط ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده آن به استان بازگردد، آذربایجانشرقی سالانه از گردش مالی ۴۰ هزار میلیارد تومانی برخوردار خواهد شد.
رئیس مجمع نمایندگان استان همچنین انتقاد کرد: شرکت مس آذربایجان تنها روی کاغذ وجود دارد و تاکنون هیچگونه انتقال مالکیت یا سرمایهای از شرکت ملی مس ایران به این شرکت انجام نشده است. وی تأکید کرد: شرکت مس آذربایجان باید ۳۰ سال پیش تأسیس میشد و طرحهای توسعه آن نیز در همان دههها به اجرا درمیآمد.
نوین در پایان با گلایه از توزیع ناعادلانه منافع، اظهار داشت: در حال حاضر، استان کرمان بهره بیشتری از معدن مس سونگون میبرد تا خود آذربایجانشرقی.