تاریخ : شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Saturday, 3 May , 2025

اخبار ویژه

شاعر بلند آوازه آذربایجان درگذشت پدر کسی که بهشتی زیر پایش نیست ولی زندگی را بهشت می کند روابط عمومی و جایگاه برباد رفته جایی که ما بودیم سگ صاحبش را نمی شناخت احیای امیدها برای احیای دریاچه در سایه مدیریت جدید خطر اعتیاد اینترنتی/ کودکان را دریابید اقدامات کافی برای واگذاری تراکتور انجام شده است برگزاری جشنواره شب چلّه در شهرستان‌های آذربایجان شرقی نوآوری باید به گفتمان مدیریتی تبدیل شود کاهش سوال برانگیز بودجه آذربایجان شرقی در سال آینده مال بد بیخ ریش صاحبش هیأت انتخاب و داوری و آثار راه‌یافته بخش «فیلم‌» جشنواره «سهند» معرفی شدند فعالیتهای چشم گیر سازمان های مردم نهاد در گرامیداشت هفته زمین پاک ضرورت پرهیز دانشگاه‌ها از تصدی‌گری در حوزه دانشجویی سرمایه‌گذاری در منابع انسانی؛ مقدمه اقتدار اقتصادی کشور رزمایش اهدای ۱۰۰۰ بسته معیشتی اجرای دو پایگاه نوآوری محصولات تناوبی و غلات، گامی بلند در جهت توسعه کشاورزی مراغه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی از زحمات بازنشستگان شرکت چرخشگر تجلیل کرد جشنواره رسانه‌ای پیشرفت ابزاری کلیدی برای معرفی موفقیت‌های کشاورزی آذربایجان شرقی

0

ضرورت پرهیز دانشگاه‌ها از تصدی‌گری در حوزه دانشجویی

  • کد خبر : 3641
  • ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۷
ضرورت پرهیز دانشگاه‌ها از تصدی‌گری در حوزه دانشجویی
طنین باران، نشست معاونان و مدیران دانشجویی دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی منطقه ۳ کشور با حضور رئیس دانشگاه تبریز، مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان و معاون و مدیر دانشجویی دانشگاه تبریز در تالار علامه جعفری دانشگاه تبریز برگزار شد.

رئیس دانشگاه تبریز در ابتدای این نشست مطرح شد اظهار کرد: ما در حوزه دانشجویی نیازمند اتخاذ تصمیمات سختیم. از برنامه سوم توسعه کشور که مربوط به دهه ۱۳۷۰ است تاکنون، مقرر شده است که ۲۰ درصد از بحث اسکان و تغذیه برون‌سپاری شود که متاسفانه همانند سایر موضوعات که صرفا روی کاغذ نوشته شده و عمل نمی‌شود، این موضوع نیز محقق نشده است.

محمدتقی اعلمی ادامه داد: علت اصلی تشکیل سازمان امور دانشجویان نیز بر این اساس بود که به مرور زمان امورات مربوط به دانشجویان برون‌سپاری و از بدنه وزارت علوم تفکیک شود. اما متاسفانه شاهد ادامه همان سیاست‌های اشتباه هستیم و علی‌رغم هزینه‌های گزاف، کمترین رضایت ممکن از سوی دانشجویان وجود دارد و درواقع می‌توان گفت حوزه دانشجویی به نقطه آسیب دانشگاه‌ها تبدیل شده و کوچک‌ترین مشکل در این حوزه به یک مساله بزرگ تبدیل می‌شود.

 اعلمی اضافه کرد: در طول سالیان اخیر در حوزه دانشجویی تجربه‌های مختلفی کسب شده ولی هرموقع قصد تغییر یک برنامه‌ای را داشتیم، در میان دانشجویان طوری تلقی می‌شد که گویی ما قصد حق خوری از آن‌ها را داریم. ما در دهه ۱۳۷۰ و در اکثر دانشگاه‌ها شاهد نهضت خوابگاه‌سازی بودیم. آیا با وجود آن هزینه‌ها، مساله خوابگاه دانشجویان حل شده است؟

رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه راه حل این مشکلات برون‌سپاری است، گفت: طرح تاک یکی از طرح‌هایی است که می‌تواند مسیر برون‌سپاری را طی کند. ما هرچقدر تلاش کنیم بازهم خوابگاه‌دار و رستوران‌دار خوبی نخواهیم بود و باید با برگزاری چنین جلسات و هم‌اندیشی‌های لازم و به اشتراک گذاشتن تجربه‌های موفق، راهکارهای برون رفت از این مشکلات را پیدا کنیم.

ضرورت پرهیز دانشگاه‌ها از تصدی‌گری در حوزه دانشجویی

مدیر کل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان نیز گفت: مشکلات حوزه دانشجویی بسیار حاد است و سالیان سال ادامه پیدا کرده است و همه ما شاهدیم که مدیریت دولتی آسیب‌های زیادی داشته و گران تمام می‌شود.

حسین امامعلی‌پور ادامه داد: دولت شهید رئیسی به جدّ پیگیر این موضوع بود و یکی از اولین نامه‌های دولت نیز به ارائه ایده جدید برای حل این مشکل اختصاص داشت.

مسئول اجرای الگوی نوین تغذیه دانشجویی کشور افزود: بودجه در نظر گرفته شده برای بحث تغذیه در سال گذشته هفت هزار میلیارد تومانو امسال ۱۱ هزار است. اما باتوجه به وجود هزینه‌های پنهان حداقل باید ۱۵ همت اختصاص یابد و علی‌رغم دغدغه مدیریت دانشگاه‌ها برای بحث تغذیه، همچنان شاهد نارضایتی دانشجویان هستیم.

وی با تأکید بر ضرورت پرهیز دانشگاه‌ها از تصدی‌گری، از اصرار برخی دانشگاه‌ها به ادامه تصدی‌گری انتقاد کرد و گفت: تصدی‌گری دانشگاه‌ها در حوزه دانشجویی بدترین کار ممکن است و من در طول سال‌هایی که در هیات رئیسه دانشگاه حضور داشتم، بندرت شاهد اختصاص بودجه برای تجهیزات آزمایشگاهی بودم.

 امامعلی‌پور با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، خاطرنشان کرد: رئیس دانشگاه نباید تصدی‌گری کرده و از بخش خصوصی بترسد. ما باید زبان حرف‌زدن با بخش خصوصی را یاد بگیریم.

وی در تشریح طرح الگوی نوین تغذیه دانشجویی گفت: باتوجه به حساسیت مقام عالی وزارت، این طرح را تصویب و به دانشگاه‌ها ابلاغ کردیم و رؤسای دانشگاه موظف هستند این طرح را اجرا کنند و در حال حاضر ۱۲ دانشگاه شامل ۶ دانشگاه از تهران و ۶ دانشگاه از شهرستان‌ها که دانشگاه تبریز و زنجان نیز جزو آن‌ها هستند، به‌صورت پایلوت در این طرح شرکت داده می‌شوند و هدف‌گذاری ما این است که در فصل تابستان تعداد دانشگاه‌ها را به ۴۰ دانشگاه افزایش دهیم.

مدیر کل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: مشکل اصلی ما هدر رفت هزینه در رستوران‌های دولتی است و ما بار دیگر تأکید می‌کنیم که با اعمال تغییر در مدیریت هزینه‌ها، هیچ کاری با سفره دانشجویان نداریم و تنها می‌خواهیم هزینه‌های اضافی و زاید حذف شود.

امامعلی‌پور تأکید کرد: ما به‌هیچ عنوان به‌صورت بخشنامه‌ای و آیین‌نامه‌ای عمل نمی‌کنیم و کمیته‌های این طرح با حضور در دانشگاه‌های پایلوت، ضمن نظارت بر روند اجرا، مشورت‌های لازم را نیز خواهند داد.

وی با بیان اینکه بالای ۶۰ درصد از دانشجویان دانشگاه تبریز از رستوران‌های مکمل استفاده می‌کنند، افزود: وجود رستوران‌های مکمل با پیمانکاران متفاوت، موجب ایجاد رقابت برای افزایش کیفیت غذا در رستوران‌های مکمل و حتی رستوران دولتی می‌شود. البته ما باید در انتخاب پیمانکار نهایت حساسیت را به خرج دهیم و اهلیت پیمانکار را بررسی کنیم.

 امامعلی‌پور یادآور شد: یکی از مزایای رستوران‌های مکمل این است که برخی از دانشجویانی که به‌دلیل عدم توان مالی متاسفانه حتی پول رزرو غذا را هم ندارند، می‌توانند بدون اینکه کسی متوجه این موضوع شود، به‌صورت رایگان از غذای رستوران مکمل استفاده می‌کنند.

مدیر کل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان تأکید کرد: دانشجویان هرگز قصد عناد با مدیریت دانشگاه‌ها را ندارند و اگر کار به درستی صورت پذیرد، هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید، همانطور که در طول سال‌ها حضور بنده در حوزه دانشجویی دانشگاه تبریز حتی یک مورد صنفی به وجود نیامد.

لزوم حمایت کامل هیأت رئیسه دانشگاه‌ها از طرح الگوی نوین تغذیه دانشجویی

معاون دانشجویی دانشگاه تبریز نیز گفت: دانشگاه یک پیکره واحد است اما اگر کلیه فعالیت‌های دانشگاه را با حوزه دانشجویی مقایسه کنیم، خواهیم دید که تعادل بین واحدها بهم خورده است و ما واقعا به‌صورت بی‌رویه و بی‌هدف هزینه می‌کنیم و باید به نحوی دانشگاه‌ها را از این وضعیت رها کنیم.

 موسی رضائی ادامه داد: ما می‌توانیم با رایگان کردن هزینه‌های دانشجویانی که بالاترین معدل در هر رشته-گرایش را بدست آورده‌اند، ضمن صیانت از سرمایه علمی، از افزایش تعداد دانشجویانی که سنوات آن‌ها گذشته جلوگیری ‌کنیم.

وی افزود: با وجود تمامی تعاریف و موفقیت‌های طرح تاک، همچنان گره‌هایی در این طرح وجود دارد که باید با همفکری و هم‌اندیشی و البته حمایت کامل هیات رئیسه دانشگاه‌ها این مشکلات را حل کنیم.

 براساس این گزارش در ادامه این نشست، معاونان و مدیران دانشجویی دانشگاه‌های منطقه سه کشور ضمن بیان نقطه نظرات خود، تجربیات موفق خود را در حوزه دانشجویی به اشتراک گذاشته و گزارشی از آخرین وضعیت اجرای طرح الگوی نوین تغذیه دانشجویی ارائه دادند.

لینک کوتاه : https://taninebaran.ir/?p=3641

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
ارتباطات شهرداری منطقه هشت تبریز استاندار آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان‌شرقی اقتصاد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی بهروز حسین زاده بهروز حسین زاده مربی تیم‌ملی کاتای نونهالان جشنواره «سهند» جهاددانشگاهی دانشگاه تبریز دانشگاه علوم پزشکی تبریز دریاچه ارومیه رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی روابط عمومي سازمان مديريت و برنامه‌ريزي آذربايجان شرقي روابط عمومی دانشگاه تبریز روابط عمومی شرکت گاز استان آذربایجان شرقی روابط عمومی مدیریت شعب بانک توسعه تعاون آذربایجان شرقی روابط عمومی و امور رسانه حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان شرقی روح الله رشیدی روز معلم سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی شرکت عمران سهند شرکت گاز استان آذربایجان شرقی شهرام دبیری شهرداری تبریز شهرداری منطقه هشت تبریز طنین باران طیبه شایان محیط زیست محیط زیست آذربایجان شرقی مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی مشروطه معصومه درخشان هیئت کاراته آذربایجان شرقی هیات کاراته استان آذربایجان شرقی ورزش پایگاه خبری طنین باران پیام تسلیت کاراته کمیته امداد کمیته امداد آذربایجان شرقی